Դդումի օգտակար հատկությունները
ԼԱՅՖԳիտնականները պնդում են, որ մարդիկ դդում օգտագործում են հատկապես աշնանը: Նրանք նաև զգուշացնում են, որ այն մարդիկ, ովքեր ունեն ստամոքսի խոց, տասներկումատնյա աղիքի կամ գաստրիտի հետ կապված խնդիրներ, ավելի լավ է խուսափել դրանից:

Այն օգնում է բարձրացնել դիմադրողականությունը, ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, պաշտպանել օրգանիզմը ուռուցքներից: Դդումը պայքարում է նաև հարբուխի դեմ:
Մասնագետները պնդում են, որ դդումն օգնում է կանխել անգինայի և ֆարինգիտի զարգացումը: Այն հիանալի միջոց է խոլեսթերինի մակարդակի նվազեցման համար: Դրանում առկա պրովիտամին A-ն բարելավում է արյան շրջանառությունը՝ կանխելով թրոմբների ձեւավորումը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
3
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



