Մթերքներ, որոնք կարող են պաշտպանել քաղցկեղից
ԼԱՅՖ
Գիտական բժշկությունը վերջին տարիներին մի շարք հետազոտություններ է իրականացրել, որոնք առավելապես ուղղված են քաղցկեղի հետազոտման ու դրա կանխարգելման նորանոր միջոցների հայտնաբերմանը:
Նրանք հետազոտության արդյունքում ուղիղ կապ են գտել պոլիֆենոլով հարուստ սննդամթերք օգտագործելու և քաղցկեղի որոշ տեսակների ռիսկը նվազեցնելու մեջ, այդ թվում՝ շագանակագեղձի, ձվարանների, կրծքագեղձի, ենթաստամոքսային գեղձի, մարսողական համակարգի և մաշկի:
Այս մասին գիտական առաջին ապացույցը բրիտանացի գիտնականների աշխատանքն է այն մասին, որ սննդամթերքը կարող է տղամարդուն պաշտպանել շագանակագեղձի քաղցկեղից:
Անհրաժեշտ է սննդակարգի մեջ ներառել նռան հյութ, կանաչ թեյ, բրոկոլի, խաղող, շոկոլադ, թեյ, խնձոր, մասուր:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:




















































