Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»
ԼԱՅՖԲաղադրամասեր
Ծովատառեխ (сельдь) – 1 հատ (կամ փափկամիս՝ 300 գ),
Սոխ – 2 հատ,
Սպիտակ հաց – 2 կտոր,
Կարագ – 100 գ,
Խնձոր (կանաչ, թթու) – 1 հատ,
Պինդ եփած ձու – 2 հատ,
Կաթ – 1.5 բաժակ,
Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հացի կտորները թրջել կաթի մեջ՝ մինչև լրիվ փափկելը: Մաքրել ծովատառեխը, կեղևազրկել խնձորները, հեռացնել միջուկը, մաքրել սոխը, պինդ եփել ձվերը և սառեցնել: Բոլոր բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով: Հացերը մի փոքր քամել և ավելացնել ստացված զանգվածի մեջ: Ամբողջը նորից լավ խառնել: Ավելացնել աղ և պղպեղ:
Վերջում ավելացնել փափուկ կարագը և նորից լավ խառնել: «Ֆորշմակը» պատրաստ է, մատուցել սև հացի հետ:
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
3
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



