Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»
ԼԱՅՖԲաղադրամասեր
Ծովատառեխ (сельдь) – 1 հատ (կամ փափկամիս՝ 300 գ),
Սոխ – 2 հատ,
Սպիտակ հաց – 2 կտոր,
Կարագ – 100 գ,
Խնձոր (կանաչ, թթու) – 1 հատ,
Պինդ եփած ձու – 2 հատ,
Կաթ – 1.5 բաժակ,
Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հացի կտորները թրջել կաթի մեջ՝ մինչև լրիվ փափկելը: Մաքրել ծովատառեխը, կեղևազրկել խնձորները, հեռացնել միջուկը, մաքրել սոխը, պինդ եփել ձվերը և սառեցնել: Բոլոր բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով: Հացերը մի փոքր քամել և ավելացնել ստացված զանգվածի մեջ: Ամբողջը նորից լավ խառնել: Ավելացնել աղ և պղպեղ:
Վերջում ավելացնել փափուկ կարագը և նորից լավ խառնել: «Ֆորշմակը» պատրաստ է, մատուցել սև հացի հետ:
1
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
2
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
3
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
4
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը
5
Մտածում եմ` իմ երեխան չէ․ քննչական գործողություններ՝ 3-ամյա Տիգրանի հոր մասնակցությամբ



