Oրվա բաղադրատոմս . Շոկոլադով և ընկույզով տորթ (առանց ալյուրի)
ԼԱՅՖԲաղադրամասեր
-
դառը շոկոլադ՝ 250 գրամ,
-
ընկույզ՝ 150 գրամ,
-
նուշ՝ 150 գրամ,
-
թփակաղին (պնդուկ)՝ 150 գրամ,
-
կարագ՝ 150 գրամ,
-
շաքարավազ՝ 150 գրամ,
-
ձու ՝ 7 հատ:
Պատրաստման եղանակը
-
Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից և հարել այնքան, որ փրփուր դառնա: Դեղնուցները հարել հալած կարագի հետ՝ մեկ առ մեկ ավելացնելով:
-
Շոկոլադն ու ընկուզեղենը մանրացնել և ավելացնել կարագով զանգվածին:
-
Ստացված զանգվածը ավելացնել սպիտակուցային փրփուրին և գդալի օգնությամբ ներքևից վերև զգուշությամբ խառնել:
-
Տաքացնել ջեռոցը 180 աստիճան, թավայի մեջ յուղաթուղթ փռել, զանգվածը լցնել մեջը: Իջեցնել ջերմաստիճանը 160 և թխել 30-40 րոպե:
-
Հանելուց հետո վրան լցնել հալած շոկոլադ և զարդարել ըստ ճաշակի, այս դեպքում՝ ընկույզով: Կարող եք նաև շոկոլադի քերուկով:
1
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
2
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
3
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
4
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը
5
Մտածում եմ` իմ երեխան չէ․ քննչական գործողություններ՝ 3-ամյա Տիգրանի հոր մասնակցությամբ



