Օրվա բաղադրատոմս. Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»
ՖՈՏՈ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- թթվասեր - 200 գր
- ալյուր - 350 գր
- աղ - 1 պտղունց
- սոդա - 0,5 թ/գդ
- Միջուկի համար՝
- հավի միս - 500 գր (աղացած)
- սոխ - 2 գլուխ
- սխտոր - 5 պճեղ (կամ՝ ըստ ճաշակի)
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- «Տոտիկները» ձևավորելու համար՝
- աղի ձողիկ - 300 գր
- ձու - 1 հատ
- չորահաց - ըստ ճաշակի (փշրանքներ)
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը: Աղն ու սոդան լցնում ենք թթվասերի մեջ, խառնում և ավելացնում ենք ալյուրը: Ալյուրը լցնում ենք քիչ-քիչ և խառնում ենք գդալով: Հենց որ խառնելը դժվարանում է, լցնում ենք սեղանին ու ձեռքերով հունցում ոչ շատ խիտ խմոր:
- Խմորը թողնում ենք, որ հանգստանա:
- Պատրաստում ենք միջուկը: Հավի միսը, սոխը, սխտորը, աղն ու պղպեղը բլենդերով մանրացնում ենք:
- Լավ խառնում ենք:
- Խմորը գրտնակում ենք և բաժակով շրջաններ կտրում:
- Յուրաքանչյուր շրջանի կենտրոնում դնում ենք աղի ձողիկը՝ այնպես, որ երկու ծայրերն էլ շրջանից դուրս գան:
- Յուրաքանչյուր շրջանի մեջ խճողակ ենք դնում:
- Եզրերը վրա ենք բերում և ամրացնում:
- Մեջտեղից հավասար կիսում ենք:
- Ձուն հարում ենք, չորահացի փշրանքները լցնում ափսեի մեջ և «Տոտիկները» թաթախում ձվի մեջ:
- Հետո թավալում ենք չորահացի փշրանքների մեջ:
- Երկու կողմից տապակում ենք բուսայուղի մեջ՝ մարմանդ կրակին:
- Տապակած «տոտիկները» դնում ենք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը դուրս գա:
- Մեր «տոտիկները» պատրաստ են: Բարի ախորժակ:
Հավի մսով այս խորտիկը հիանալի տարբերակ է տարբեր տեսակի հյուրասիրությունների ու նույնիսկ ֆուրշետների համար: Անուշ լինի:





















































1
Սիսիան-Գորիս ճանապարհին բախվել են «Ford»-ը և «GAZ-53»-ը. կա 1 զոհ, 2 վիրավոր
2
Երևանում «Kia»-ն վրաերթի է ենթարկել մորն ու որդուն, բժիշկները պայքարում են երեխայի կյանքի համար
3
Հարյուրավոր հասցեներում գազ չի լինի՝ հունիսի 19-ին, 20-ին, 23-ին, 24-ին, 25-ին և 26-ին
4
Ջրանջատումներ՝ հունիսի 23-ին․ ո՞ր հասցեներում ջուր չի լինի
5
Հունիսի 23-ին ջուր չի լինի․ հասցեներ