Հնդկաձավարի, հունական ընկույզի և մեղրի խառնուրդը կօգնի բուժել խպիպը (զոբ)
ԼԱՅՖTert.am-ը գրում է.
Էմալապատ մաքուր տարրայի մեջ խառնել մեկական բաժակ աղացած հնդկաձավարը, մսաղացով մանրացրած հունական ընկույզը և մեղրը, այնուհետև ստացված զանգվածը տեղափոխել ապակյա տարրայի մեջ:
Պատրաստման եղանակը.
Հնդկաձավարը հարկավոր է շատ լավ աղալ սրճաղացով, մինչև դառնա համասեռ ալրանման զանգված: Ոչ մի դեպքում չի կարելի այն փոխարինել հնդկաձավարի ալյուրով, քանի որ վերջինս չի պարունակում այն օգտակար նյութերը, որոնք կան հնդկաձավարի թաղանթում: Ընկույզները մանրացնել մսաղացով, այնուհետև ավելացնել մեղրն ու բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել: Ստացված խառնուրդը պահել սառնարանում:
Օգտագործման եղանակները.
Պատրաստի խառնուրդը հարկավոր է ընդունել օրական երեք ագամ՝ ուտելուց առաջ մեկական ճաշի գդալ: Բուժման կուրսը տևում է մեկ ամիս:
Ցանկության դեպքում այս խառնուրդին կարելի է ավելացնել նաև աղացած ծիրանաչիր կամ չամիչ, եթե կան խնդիրներ՝ կապված սրտամկանի առողջության հետ:
Կարելի է նաև շաբաթվա ընթացքում մեկ օր ուտել միայն այս խառնուրդը՝ առանց որևէ այլ սնունդ ընդունելու (բացի ջրից): Այս կերպ հարկավոր է սնվել վեց անգամ, այսինքն՝ վեց շաբաթ: Կուրսն ավարտելուց հետո հարկավոր է անել մեկամսյա դադար, այնուհետև կրկնել կուրսը:
Այս բաղադրատոմսը չունի ոչ մի հակացուցում, բացի մեղրի հանդեպ անհարդուրժողականությունից կամ ալերգիայից:
Սա շատ արդյունավետ միջոց է: Առաջին իսկ կուրսից հետո խպիպը զգալիորեն կփոքրանա, իսկ երկրորդ կուրսն ամբողջությամբ կազատի այդ հիվանդությունից:
Վստահության համար կարելի է բուժման ընթացքը վերահսկել ուլտրաձայնային հետազոտության միջոցով:



