23,5 տոկոսանոց աճ պանրի արտադրությունում
ԲԼՈԳՄանե Զաքարյանը ֆեյսբուքյան իր էջում գրում է.
Տեղական արտադրության խթանումը շատ լուրջ նշանակություն ունի տնտեսական զարգացման գործընթացում: Այն նպաստում է ոչ միայն ներքին, այլ նաև արտաքին ներդրողի վստահության ավելացմանը տվյալ պետության տնտեսական շուկայի հանդեպ:
Հայաստանում այս տարվա առաջին ինը ամիսներին արտադրվել է 18 հազար 451,7 տոննա պանիր: Եթե համեմատենք այս տարվա տվյալները ԱՎԾ-ի հրապարակած նախորդ տարվա ցուցանիշների հետ, ապա կփաստենք, որ արտադրությունը աճել է 23,5 տոկոսով:
Դրանից զատ՝ դրական միտում է արձանագրվել կաթի արտադրությունում, որտեղ ցուցանիշը կազմել է 394,3 միլիոն լիտր կաթ: Նախորդ տարվա համեմատ այն ավելացել է 2,8 տոկոսով:
1
Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
2
Մինչև 6 տարեկան երեխաներին տրամադրվող աջակցության ծրագիրը կդառնա մշտական նպաստ
3
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
5
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու



