Կանաչին և համեմունքներն օգտակար են առողջության համար
ԼԱՅՖLife.panorama.am-ը գրում է.
Պարզվում է` կանաչին եւ համեմունքները ոչ միայն համեղ են դարձնում կերակուրը, այլեւ շատ օգտակար են, քանի որ նվազեցնում են նատրիումի, ճարպերի եւ կալորիաների քանակը սննդի մեջ: Օրինակ` կարմիր պղպեղն օգնում է նիհարել, իսկ դարչինը կայունացնում է շաքարի մակարդակն արյան մեջ եւ ակտիվացնում ինսուլինի հանդեպ զգայունությունը:
Կոլորադոյի համալսարանի մասնագետների տվյալներով, ցածր կալորիականությամբ սննդին, ինչպիսին են անյուղ միսը, բանջարեղենը, համեմունքները գրավչություն են հաղորդում, իսկ բարձր յուղայնությամբ սննդի դեպքում նպաստում են օրգանիզմում ինսուլինի մակարդակի կարգավորմանը:
Հետեւաբար գիտնականները խորհուրդ են տալիս հնարավորինս շատ համեմունքներ եւ կանաչի օգտագործել, ինչը, նրանց հավաստմամբ, կօգնի կանխել շատ հիվանդություններ:
1
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
2
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
3
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
4
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը
5
Մտածում եմ` իմ երեխան չէ․ քննչական գործողություններ՝ 3-ամյա Տիգրանի հոր մասնակցությամբ



